Move East algemeen beeld

Meer weten over MOVE EAST?

Contact 

MOVE EAST

Wat betekent duurzame mobiliteit en hoe gaat dat er in de toekomst uitzien? Beleef het zelf en kom op 16 of 17 juni 2023 naar de eerste editie van Move East: hét duurzame mobiliteitsevent van Oost-Nederland op Technology Base, Twente Airport. Move East is een initiatief van Provincie Overijssel, Provincie Gelderland en Oost NL.
 

Move East design

Duurzame mobiliteit is actueler dan ooit, de media staan er vol van. Vervoer moet schoner, gezonder, en klimaatneutraal worden. Door de groei van het verkeer, neemt de impact van mobiliteit op het klimaat, leefmilieu, de gezondheid en economie flink toe. Verduurzaming van mobiliteit is dus essentieel en Oost-Nederland werkt hier hard aan.  

Move East: hét duurzame mobiliteitsevent van Oost-Nederland!
Kom kijken naar het duurzame vervoer over de weg en door de lucht van morgen én overmorgen. Op Technology Base staan elektrische- auto’s, bedrijfswagens, steps, scooters en e-bikes voor je klaar. Ervaar zelf hoe het is om elektrisch te rijden. En stap eens op de nieuwe fatbike van Brekr. Ook kun je de nieuwste drones bekijken én zelf besturen. Hiermee biedt het evenement de ultieme combinatie van informatie, inspiratie en gelegenheid om te netwerken.

Vrijdag 16 juni – de dag voor de zakelijke markt
Op vrijdag 16 juni staat de zakelijke markt centraal. Op deze dag neemt dagvoorzitter Harm Edens je mee op zijn eigen manier: geestig, scherp, alert, en inhoudelijk scherp. Naast presentaties van topsprekers en workshops worden op de beursvloer de allernieuwste producten en diensten op het gebied van mobiliteit gepresenteerd. 
Experts gaan met elkaar in discussie - Henry Steenbergen (Directeur Transport en Mobiliteit & Project Lead Rabo Electric), Daisy Tempelman (Lector Juridische en economische vraagstukken binnen de energietransitie) Hanzehogeschool Groningen - en bespreken waar de wetgeving de voortgang van duurzame mobiliteit belemmert.

Productontwikkeling mobiliteitssector
Dynteq, gespecialiseerd in productontwikkeling voor de mobiliteitssector, maakt op vrijdag 16 juni haar meest ervaren productontwikkelaars vrij om te brainstormen over nieuwe productideeën of innovaties. Je krijgt anderhalf uur de tijd om te sparren met twee ontwikkelaars over jouw idee, met de nadruk op de uitdagingen waar je tegen aanloopt. Ze kijken vanuit verschillende invalshoeken; maakbaarheid, design, kostprijs, businesscase etc., kritisch mee en geven advies om de volgende stappen in de ontwikkeling te realiseren. Heb je interesse? Laat het dan weten en meld je aan via www.move-east.nl

Zaterdag 17 juni – de deuren open voor iedereen
Op zaterdag 17 juni is iedereen welkom. Kom samen met je partner, kinderen, familie, vrienden naar het event. Op deze dag worden de nieuwste technologieën en innovaties getoond en kun je zelf ervaren hoe het is om met elektrisch vervoer te rijden.  

Nieuws-show
Op deze dag neemt dagvoorzitter ‘mr. Electric’ Maarten Pompen je mee. Een aantal keer per dag houdt hij met de Vereniging Elektrische Rijders (VER) een informatiesessie over elektrisch rijden. Daarnaast zal er gedurende de dag regelmatig de ‘nieuws-show’ zijn. De nieuws-show is een kort interview tussen Maarten en deelnemers aan het event. Ze krijgen kritische vragen waarom hun product of innovatie bijdraagt aan een verduurzaming van de mobiliteit. 

Jeroen Komen – Ik kan vliegen
Op het podium ontvangen we avonturier, piloot en ondernemer Jeroen Komen. Hij doet iets wat maar weinigen doen; met zijn eigen kleine vliegtuigje vliegt hij kriskras door Europa. Tijdens de vele uren in de lucht, ontwikkelt hij langzaam een andere kijk op de wereld en beseft dat vrijheid soms gebaat is bij regels en kaders. Jeroen vertelt op 'bevlogen' wijze allerlei 'luchtige' verhalen en anekdotes.

De kracht van Oost-Nederland
De energietransitie is in een stroomversnelling. Met Move East willen we mensen helpen bij het maken van de overstap naar schoon vervoer. Dat begint bij het ervaren van voertuigen en delen van kennis. Oost NL, Provincie Overijssel en Provincie Gelderland ondersteunen dit. 
“De overheden in Oost-Nederland voegen zelf ook de daad bij het woord: de nieuwe bussen in Overijssel en Gelderland zijn bijna allemaal elektrisch, en samen met gemeenten verdubbelen we de komende jaren de uitrol van laadpalen voor elektrische auto’s. Ook vracht- en bestelauto’s worden zero-emissie, en we blijven natuurlijk volop inzetten op de super-energiezuinige (e-)fiets! Veel ondernemers uit onze regio zijn al actief in deze energietransitie; die kunnen zich tijdens Move East presenteren aan bedrijven én publiek”, aldus gedeputeerde Bert Boerman van de provincie Overijssel.