Oost NL

Jouw groei optimaliseren

Gratis startmeting 

Market Readiness Program

Schrijf je in  

Weet je wie jouw early adopters zijn? Weet je of jouw oplossing de beste oplossing is voor het probleem dat zij ervaren? Met deze vragen gaan we aan de slag in het Market Readiness Program, met het doel jouw early adopters binnen een specifiek klantsegment te vinden, aan wie je jouw product tegen dezelfde prijs en via hetzelfde verkoopkanaal kan verkopen.

Wat we doen

Het Market Readiness Program is een parttime programma van tien weken waarin je alle aannames over jouw klant toetst. Het is een proces waarbij we je leren hoe je effectieve klantgesprekken voert om te leren denken vanuit hun perspectief. Je gaat wekelijks klantgesprekken voeren om focus te krijgen op je early adopters binnen een specifiek klantsegment zodat je uiteindelijk met succes een marktentree voorbereidt. Heb je na 6 weken een klantprobleem in kaart dat het waard is om op te lossen, dan ga je in de resterende weken aan de slag met jouw product en businessmodel en het ophalen van commitment van je eerste klant.

Wat je mag verwachten

Tien weken lang vindt er wekelijks een praktische workshop plaats. Naast deze bijeenkomsten wordt er veel van je verwacht. Iedere week werk je zelfstandig aan activiteiten gericht op klantgesprekken, je wordt hierbij gecoacht door een business developer. Je gaat tijdens het programma zeer intensief in gesprek met potentiële klanten om je oplossing te toetsen en te optimaliseren. Samen met maximaal elf andere ondernemers volg je het programma. Door regelmatig met elkaar de voortgang te delen en elkaar te voorzien van feedback, leer je van elkaars fouten en successen. Het zijn intensieve én leerzame weken!

Voor wie

Ambitieuze Oost-Nederlandse startups die op het punt staan de markt te betreden of net op de markt zitten en ambitie hebben om consistent te groeien.

Schrijf je in  

Deelnemers over MRP

MaGie Creations: "Het MRP is in één woord fantastisch!"

De Nooij Stainless: "Iedereen die met aannames een markt betreedt zou mee moeten doen."

De Zeewierman: "Meedoen aan MRP is de beste investering die je kunt doen als ondernemer met een idee.” 

Battery Control Europe: "Ik dacht dat ik alles wel wist, maar kan het iedereen aanraden!’

Bouwpixel: "Zonder het MRP waren we een andere weg ingeslagen.”

NovioCare: "Dankzij MRP is mijn netwerk uitgebreid en verdiept."

OpenCommodities: "Mede dankzij MRP hebben we een investeerder gevonden."