Oost NL

Zakendoen over de grens

Duitsland en Nederland vormen van oudsher belangrijke handelspartners van elkaar. In 2019 exporteerde Nederland voor € 98,7 miljard aan goederen naar Duitsland. Duitse bedrijven exporteerden voor € 92 miljard aan Nederland. Ook tijdens de pandemie bleef de export relatief stabiel. De kansen voor Nederlandse en Duitse ondernemers liggen vooral op het gebied van digitalisering en duurzaamheid. Ondanks de zeer goede handelsrelatie bestaan er nog altijd culturele, juridische en fiscale obstakels die het zakendoen over de grens belemmeren. Tijdens de bijeenkomst “Zakendoen over de grens, Grenzüberschreitende Geschäfte” op vrijdag 20 mei in Doetinchem komen experts aan het woord over de verschillende aspecten en mogelijkheden van grensoverschrijdende samenwerking.

De deelnemers worden door middel van verschillende presentaties geïnformeerd over de do’s en don'ts van het zakendoen in het buurland, waarbij in het bijzonder diverse aspecten van interculturele samenwerking tussen Duitsland en Nederland ter sprake komen.

Deze netwerkbijeenkomst, die op initiatief van de Gemeente Doetinchem, Oost NL, De Steck Innovatiecentrum, het Consulaat Honorair van Nederland te Kleve, de Duits-Nederlandse Businessclub en STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater met ondersteuning o.a. van mediapartner mediamixx tot stand kwam, richt zich op Duitse en Nederlandse ondernemers in de grensregio Achterhoek / Kreis Kleve die geïnteresseerd zijn in grensoverschrijdende samenwerking. Met het event beogen de initiatienemers niet alleen ondernemers te inspireren om eens een blik over de grens te wagen, maar wordt ook aan bedrijven de ruimte geboden om met elkaar in contact te komen en hun Duits-Nederlandse netwerk te vergroten.

Programma

Belangstellenden kunnen tijdens deze bijeenkomst live en op locatie bij De Steck Innovatiecentrum in Doetinchem van 13.30 tot 18.00 uur ruimschoots informatie inwinnen over de volgende onderwerpen:

- Nederland & Duitsland in cultureel, historisch en economisch perspectief

- Zakendoen over de grens

- Digitale transformatie in de grensregio

- Subsidiemogelijkheden INTERREG VI

Startdatum
Einddatum
Locatie

De Steck Innovatiecentrum, Raadhuisstraat 25, Doetinchem