Oost NL

Webinar ‘Digitalisering mkb Oost-Nederland’

De 4 digitale werkplaatsen uit Oost-Nederland organiseren met BOOST Smart Industry en Oost NL een reeks van 4 online kennissessies die mkb’ers ondersteunen bij het digitaliseren.

Webinar 2: 20 april 11:00 - 12:00 uur 
Hoe ontwikkel ik een digitale strategie?

Er is een overvloed aan digitale ontwikkelingen. Digitalisering is keuzes maken uit dit digitale landschap en vraagt om een sterke veranderdrift. Hoe werkt dit? Wat zijn kansen en wat zijn bedreigingen? Digitale strategie is als een tweesnijdend zwaard. Enerzijds kansen benutten en anderzijds risico's beperken. Robin Effing is Lector Digital Intelligence & Business bij Saxion Hogeschool en docent bij de Universiteit Twente. Hij heeft met zijn groep en partners onderzoek gedaan naar digitale trends, ontwikkelingen, digitale strategie en digitale transformatie. Eerder heeft hij als management consultant vele organisaties succesvol geholpen met digitale transformatie.
In deze webinar laten we zien hoe je op een eenvoudige manier een strategie ontwikkelt om de eerste stappen te zetten om met digitalisering aan de slag te gaan binnen je bedrijf. Robin Effing, lector Digital Intelligence & Business, van Hogeschool Saxion laat zien hoe je met business model canvas een duidelijke strategie kunt ontwikkelen. 

Aanmelden voor 20 april 

Webinar 3: 18 mei 11:00 tot 12:00 uur 
Online verkopen is dat business?

Tijdens de coronacrisis zijn ondernemers in de detailhandel en ondernemers die direct leveren aan de consument noodgedwongen overgestapt op online bestellen en leveren of afhalen. E-commerce heeft hierdoor een razend snelle ontwikkeling doorgemaakt. 

Maar hoe zit het met de business 2 business markt? Wat kunnen bedrijven die actief maken of toeleveren aan andere bedrijven doen om hun afnemers online te binden en te laten profiteren van dit online gemak? 
In deze webinar laat Dennis Haarman, E-commerce manager van D-etail, zien welke kansen en mogelijkheden E-commercie biedt voor B2B. 

Aanmelden voor 18 mei 

Webinar 4: 15 juni 16:00 tot 17:00 uur
Kan ik met data mijn processen meetbaar maken?

In deze webinar geven we het woord aan Dick van Ravenhorst, CEO Carrosseriebedrijf van Ravenhorst.

Van Ravenhorst ontwerpt en bouwt als carrosseriespecialist slimme transportoplossingen. Efficiënte oplossingen voor het (geconditioneerd) transport van vee, pluimvee en van uiteenlopende goederen.

Een carrosseriebedrijf is ondertussen veel meer dan een bedrijf dat een bak op een chassis bouwt. Afhankelijk van datgene wat vervoerd wordt, zijn er specifieke eisen. In de sector waarin van Ravenhorst actief is (wereldwijd) gaat het vaak over het beheersen van klimaat en het monitoren en bijsturen op afstand tijdens het gehele transport van stal tot slachterij. 
Het verhaal van Dick van Ravenhorst gaat deels over het automatiseren van ‘meetprocessen’ en vooral ook over het analyseren van deze data.

Hij neemt ons mee in de vraagstukken waar van Ravenvorst voor staat en de wijze waarop ze daar een antwoord op hopen te vinden. Hij neemt in zijn verhaal ook de opbrengsten mee uit het proces dat met de studentgroepen van Digilab doorlopen is. 

Aanmelden voor 15 juni 

Digitale werkplaatsen 

De 4 werkplaatsen in Oost-Nederland brengen onderwijs en bedrijfsleven samen om mkb'ers te helpen innoveren door praktisch onderwijsadvies op het gebied van online marketing & sales, automatisering, data en e-commerce. 

Oost NL is een van de initiatiefnemers van digitale werkplaatsen.

Vragen en/of opmerkingen?

Annet [at] boostsmartindustry [dot] nl

Startdatum
Einddatum
Locatie

Online