EcoDesign

Uitnodiging Workshop EcoDesign for Smart Industry

​De provincie Noord-Brabant en de BOM in samenwerking met Brainport Industries, Smart industry netwerk Boost en de provincie Gelderland willen tijdens de Dutch Design Week bedrijven uit de Maakindustrie de kans bieden om een product of proces meer circulair te maken. Tijdens de Dutch Design Week op maandag 23 oktober 2017 van 14.00-16.00 uur.

Wereldwijd groeit het besef dat onze huidige productie- en consumptiepatronen niet langer houdbaar zijn richting de toekomst. De transitie naar een meer circulaire economie daagt ons uit efficiënter om te gaan met bestaande grondstoffen en kringlopen van producten en materialen te sluiten. Dit wordt versterkt door stijgende grondstofprijzen, klanten die steeds kritischer worden over de duurzaamheidsprestatie van producten en strengere product regelgeving. Maar hoe buig je dit als bedrijf om naar slim en circulair ondernemen? Wat kan ecodesign hieraan bijdragen? En hoe ontwerp je je product (component) circulair en milieuvriendelijk?

Workshop EcoDesign

Neem uw eigen product (component) mee in deze interactieve workshop en:

- doe inspiratie en concrete handvaten op voor ecodesign, gericht op het sluiten van kringlopen;

- wissel ervaringen uit en leg contacten met bedrijven die voor soortgelijke uitdagingen staan op het snijvlak maakindustrie en circulaire economie.

Doelgroep

De workshop richt zich op product- en systemengineers, maar zij worden nadrukkelijk uitgenodigd om ook iemand uit het management mee te nemen.

Programma

De workshop wordt in samenwerking met Philips Innovation Services opgezet. Het programma ziet er als volgt uit:

14.00 uur: Opening door de Provincie Noord-Brabant

14.05 uur: Introductie Workshop en Philips Innovation Services

14.15 uur: Inspiratieboost ecodesign en circulaire economie

14.40 uur: Introductie deelnemers en producten

15.10 uur: Toepassen Ecodesign Strategy Wheel (op selectie van producten die zijn meegebracht door deelnemers)

15.35 uur: Terugkoppeling van belangrijkste bevindingen en eye-openers

15.45 uur: Plenaire discussie

16.00 uur: Afsluiting

U kunt zich aanmelden voor deze workshop naarTGevalatbrabant [dot] nl (door een mail te sturen). En als u komt: vergeet dan niet uw eigen product (component) mee te nemen!

Voor meer informatie kunt u terecht bij Waldo Maaskant (wmaaskantatbrabant [dot] nl) of Paul Gosselink (pgosselinkatbom [dot] nl). We kijken uit naar uw deelname!

Startdatum
Einddatum
Locatie

​People’s Pavilion, Ketelhuisplein (Strijp S) in Eindhoven.