Oost NL

TValley jaarcongres 2019

​Artificial Intelligence (AI) is al lang geen toekomstmuziek meer, het verovert de wereld. Van zelfrijdende auto's tot virtuele assistenten als Siri, Alexa en Facebook. De koplopers in de maakindustrie zijn al volop bezig met de vraag hoe zij kunstmatige intelligentie gebruiken voor het verbeteren van productieprocessen het optimaliseren van beheer en onderhoud. Het jaarcongres van TValley gaat dit jaar over het effect van AI op robotica en sterk geautomatiseerde productieprocessen. 

Namens stichting TValley en het Saxion lectoraat Mechatronica nodigen we je van harte uit voor het TValley Jaarcongres op 6 juni 2019 in Enschede. Dit congres staat geheel in het teken van actuele innovaties en ontwikkelingen op het gebied van AI en Robotica en de toepassing ervan binnen de maakindustrie.  

Keynote spreker Jim Stolze neemt ons mee in de wereld van AI en heeft tal van inspirerende voorbeelden hoe dit nu al wordt toegepast. Maar het vervangt ook menselijk denken en handelen. Wat blijft er over voor onszelf en onze collega's? Verder gaat ondernemer Nico Nijenhuis in zijn keynote in op het innovatieproces dat hij heeft doorlopen met de Robird: hoe het onderzoeksproject over de Robird is uitgegroeid tot de startup Clear Flight Solutions. Met dit jaarcongres verbinden we studenten, onderzoekers, experts uit het bedrijfsleven rondom mechatronica, robotica en smart industry om tot nieuwe samenwerkingen én innovaties te komen.

Programma

 • 09.30 uur: Ontvangst en inloop
 • 10.00 uur: Welkom door Dirk Bekke - initiatiefnemer TValley
 • 10.05 uur: Keynote spreker - Jim Stolze
 • 10.45 uur: Parallelle sessies - Unmanned Systems en Smart Industrial Systems
 • 12.15 uur: Lunch 
 • 13.15 uur: Keynote spreker - Nico Nijenhuis
 • 13.45 uur: Parallelle sessies - Unmanned Systems en Smart Industrial Systems
 • 14.30 uur: Pitches KIVI tijdens middagpauze
 • 15.15 uur: Innovative Brainstorming Workshops
 • 16.15 uur: Afsluiting en uitreiking KIVI prijs 
 • 16.30 uur: Borrel

Key note speakers

 
Jim Stolze is schrijver en ondernemer. Met zijn bedrijf Aigency levert hij oplossingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) aan grote bedrijven. Verder is Jim de drijvende kracht achter de TEDx-conferenties in Europa en het Midden-Oosten. In 2019 kwam zijn boek ''Algoritmisering, wen er maar aan!'' uit, dat meteen in de management boek top 10 stond. Ook zette hij De Nationale AI cursus op, over de werking en basisprincipes van AI, de toepassingen en gevolgen.  
 
Nico Nijenhuis is ondernemer en business developer bij Novel-T. In 2012 richtte hij samen met een compagnon Clear Flight Solutions op, een startup gespecialiseerd in het grensvlak van drones en de natuur. Dat doen ze onder andere met de Robirds, waarmee ze vogels verjagen in o.a. de luchtvaart, afval sector, havengebieden, landbouw, en olie- en gasindustrie.  
 

Aanmelden

 
Wil je bij het TValley Jaarcongres aanwezig zijn? Bestel voor 11 mei a.s. je Early Bird ticket voor maar €49,- (excl. BTW) in plaats van het reguliere tarief van €79,-.
Meld je aan en wees verzekerd van een plekje. 

 

TValley

 
TValley​ is als stichtingsvorm gerealiseerd onder NovelT samen met de high-tech industriele partners in partners als IMS, DEMCON, Voortman Steel Machinery, Boessenkool, Bronkhorst High-Tech, Benchmark Electronics, Metric Control, RIWO engineering en RoborElectronics en Saxion en Oost NL

 

Startdatum
Einddatum
Locatie

​Saxion in Enschede