Oost NL

Save The Date Japan Business Week

​Exporteert u goederen of diensten naar Japan? Wilt u meer weten over nieuwe ontwikkelingen in Japan? Kom dan begin februari naar de tweede editie van de Japan Business Week, hét evenement voor exporteurs die succesvol willen opereren op de Japanse markt.

Van 4 tot en met 7 februari kunt u zich volop verdiepen in de Japanse markt, door middel van inhoudelijke presentaties en praktische tips van ervaringsdeskundigen, rondetafelgesprekken over actuele thema's en één-op-één gesprekken. Daarnaast is er volop gelegenheid om uw zakelijke netwerk uit te breiden. De inschrijving is vanaf begin januari open.

Vrijhandelsverdrag, economische groei en Olympische spelen bieden kansen

Japan staat op dit moment volop in de belangstelling, niet alleen vanwege de Olympische spelen 2020, maar ook vanwege de groeiende Japanse economie. Abenomics lijkt al enkele jaren vruchten af te werpen. Daarnaast treedt begin 2019 het vrijhandelsverdrag tussen de EU en Japan in werking, de zogeheten Economische Partnerschapsovereenkomst (EPA). Hierdoor wordt het binnenkort eenvoudiger en goedkoper om handel te drijven met Japan, de derde economie van de wereld. Op 7 februari organiseert RVO een speciaal EPA-event in Den Haag, waar minister Kaag, VNO-NCW voorzitter Hans de Boer en vakinhoudelijke specialisten uit de EU en Nederland aanwezig zullen zijn. Kortom, dit is het moment voor zowel grote, middelgrote als gespecialiseerde Nederlandse ondernemingen om zich door experts bij te laten praten. Op de overige dagen in die week reizen handelsspecialisten uit Japan door Nederland.

Adviesgesprekken met buitenlandnetwerk

Tijdens de Japan Business Week zijn naast de RVO-business developers ook de Handelsraad en Landbouwraad uit Japan aanwezig. U kunt tijdens rondetafelsessies ingaan op het zakendoen in 'hun' regio of sectorspecialisatie, met name ten aanzien van:

  • Agro-food / Tuinbouw
  • Biobased Economy en circulaire economie
  • High Tech Systemen & Materialen (HTSM)
  • LSH
  • Chemie en logistiek

Aanmelden en deelname

De Japan Business Week is bedoeld voor ondernemers met ambitie om in Japan te ondernemen. De organisatie streeft ernaar het programma zo optimaal mogelijk te laten aansluiten op deze doelgroep. Deelname is gratis. De registratie zal op 7 januari open gaan waarvoor u een uitnodiging met aanmeldlink ontvangt. Noteert u dus 4 tot en met 7 februari in uw agenda!


 

Startdatum
Einddatum
Locatie

De Japan Business Week vindt plaats in 4 verschillende steden. Het uiteindelijke programma kan variëren per stad.

  • 4 februari: Rotterdam
  • 5 februari: Venlo
  • 6 februari: Enschede
  • 7 februari: Den Haag