Oost NL

Save the date: India Business Days 2018

Bent u nieuwsgierig naar de kansen die India uw bedrijf biedt? Verken op 11 en 12 december de mogelijkheden tijdens de India Business Days, het niet te missen evenement voor ervaren ondernemers met interesse in de Indiase markt.
Het is niet voor niets dat de Business Days zich op India richten. Dit land is een belangrijke markt voor Nederland. In 2025 heeft India de grootste bevolking van de wereld en is naar verwachting de derde economie.
India en Nederland hebben goede relaties. In 2017 bezocht premier Modi Nederland en in 2015 bezocht premier Rutte India. Bovendien was premier Rutte in mei 2018 aanwezig bij de grootste handelsmissie naar India ooit.

Tijd om kansen te ontdekken in India

Nu al is Nederland een van de belangrijkste handelspartners en binnen de Europese Unie de grootste investeerder in India. Het land investeert flink in onderwijs en onderzoek en ontwikkelt zich snel tot een hotspot voor Research & Development en innovatie. Bijna alle Nederlandse multinationals hebben een kantoor in India; ook steeds meer mkb-bedrijven doen hier zaken. India is voor Nederland de maritieme en luchtvaarthub van Zuid-Azië, zoals Nederland voor India de toegangspoort is tot Europa.
India en Nederland kennen vergelijkbare wereldwijde uitdagingen zoals klimaatverandering, urbanisatie, voedselzekerheid en digitalisering. Dit zorgt voor veel samenwerkingskansen om tot nieuwe, innovatieve en duurzame oplossingen te komen.

Veelbelovende sectoren

De economie van India groeit gestaag. Er liggen veel kansen, vooral voor gespecialiseerde en innovatieve Nederlandse bedrijven in de sectoren agro-food (smart farming, tuinbouw), water (watertechnologie), solid waste management, gezondheid en cybersecurity.
Tijdens de Business Days bespreken we kansen en marktontwikkelingen en onderzoeken we hoe we, samen met u, mogelijke business cases kunnen ontwikkelen.

Programma

Het programma van 11 en 12 december verschilt per dag. Wij maken dit binnenkort bekend op deze pagina.
U kunt zich volop verdiepen in de Indiase markt door inhoudelijke presentaties, praktische tips van ervaringsdeskundigen, rondetafelgesprekken over actuele thema's en een-op-eengesprekken. Daarnaast is er voldoende gelegenheid om uw zakelijke netwerk uit te breiden.

Ontvang advies van het diplomatieke netwerk

Wilt u gebruikmaken van plaatselijke kennis? Tijdens de India Business Days zijn vertegenwoordigers van het Nederlandse diplomatieke netwerk in India aanwezig. U kunt hen tijdens een een-op-eengesprek vragen stellen over zakendoen in hun regio of sectorspecialisatie.

Aanmelden en deelname

De India Business Days zijn bedoeld voor ervaren ondernemers met ambitie om in India te ondernemen. De organisatie doet zijn best om het programma zo goed mogelijk te laten aansluiten op deze doelgroep.
Deelname is gratis.​​ Binnenkort kunt u zich op de website van de RVO aanmelden: https://www.rvo.nl/actueel/evenementen/save-date-india-business-days-2018​ 

Organisatie

In opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) de India Business Days, samen met Oost NL, Trade Office Zwolle, Rotterdam Partners, InnovationQuarter en de Gemeente Den Haag.
Startdatum
Einddatum
Locatie

Dinsdag 11 december 2018: Zwolle
Woensdag 12 december 2018: Rotterdam