Oost NL

Onderzoek om van te leren!

​Na het succes van vorig jaar organiseert de Faculteit Economie en Management (FEM) op dinsdag 21 november samen met diverse partners uit de beroepspraktijk een werkcongres over praktijkgericht onderzoek. Hoe worden onze studenten, onze partners en onze kennis beter van onderzoek? Als de resultaten bruikbaar zijn in de praktijk!

Geen theoretische, hypothetische vraagstellingen. Maar bruikbare praktijkgerichte onderzoeken waar onze studenten slimmer van worden, onze onderzoekers onderwijs mee kunnen ontwikkelen en onze partners direct mee aan de slag kunnen. De vraagstukken van onze regionale economie gaan over duurzaamheid, digitalisering en demografische ontwikkelingen. Dat hebben wij vertaald in onze zwaartepunten, namelijk Circulaire Economie, Smart Region en Health. Om deze vraagstukken te kunnen beantwoorden is samenwerking tussen stakeholders belangrijk. Niet zo gek dus, dat juist onderzoek binnen deze thema's voor het voetlicht gebracht wordt op dit congres.

Tijdens het eerste deel van deze dag delen de lectoren van de FEM samen met een aantal partners uit het werkveld hun visie op praktijkgericht onderzoek met u. In de middag kunt u zelf aan de slag tijdens diverse workshops rondom allerlei actuele onderzoeksthema's van het Kenniscentrum Business Development & Co-Creation. Wilt u bij het werkcongres aanwezig zijn, meldt u zich dan hier aan!

Praktijkgericht onderzoek

'Monkey see, monkey do'. Praktijkgerichter dan dat wordt het niet. Of toch wel? In deze editie van 'Onderzoek om van te leren!' zal Jan van Hooff uitleggen welke drijfveren er achter deze handelswijze zitten. Hoe behoud je je plek in een sociale orde? Hoe kom je vooruit? Hoe bereik je wat je wilt bereiken?
Prof. dr. Jan van Hooff is emeritus hoogleraar Ethologie en Socio-ecologie en opgegroeid in Burgers' Zoo in Arnhem.

Smart Region – Digitalisering

Als je samenwerkt kun je tot grote prestaties komen, maar we weten ook dat een topprestatie niet vanzelf ontstaat. Op enig moment ontstaat er onherroepelijk gedoe. Dan is het belangrijk hoe je omgaat met verschillen. Durf je uit te stappen bij Halte Ongemak en om je heen te kijken? Zeker in een wereld waar face-to-face contact geen vanzelfsprekendheid meer is en communicatie zich op hele andere (digitale) manieren voltrekt. Dr. Els van der Pool (lector Human Communication Development, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) zal samen met dr. Guido Rijnja (adviseur communicatiebeleid RVD) en Juul van Hout (directeur Hermes OV) belichten wat samenwerken zo mooi èn moeilijk maakt en hoe je elkaar kunt verrassen.

Circulaire Economie – Duurzaamheid

Hoe meet je of de waarde van het personeel toeneemt door opleidingen; zijn ze echt slimmer geworden? Hoe druk je in geld uit dat je kinderarbeid uitbant? In eerste instantie kost het alleen maar geld. Is het überhaupt noodzakelijk om alles in geld uit te drukken?
Dr. Koos Wagensveld (lector Financial Control, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) gaat samen met prof. dr. Jan Jonker (hoogleraar Radboud Universiteit) en Kevin Rijke (directeur IPKW) in gesprek met de zaal over dit soort vraagstukken die vaak te maken hebben met de koppeling van niet-financiële informatie aan de financiële cijfers.

Health – Demografische ontwikkelingen

Voor werkgevers heeft 'wendbaarheid' te maken met goed werkgeverschap en leiderschap; voor werknemers ligt de nadruk vooral op zelfleiderschap. Hoe verhoudt zich dat tot elkaar? Dr. Annet de Lange (lector Human Research Management, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) neemt u samen met Pieternel van Heijst (projectmanager WZW) en Marloes Damhuis (beleidsmedewerker WGV Zorg en Welzijn) mee in het project 'Wendbaar aan het werk'.

Lees hier de uitgebreide informatie over de lezingen, workshops en het volledige programma.

Laat u bijpraten en inspireren: zet 21 november 2017 van 09.00 tot 16.30 uur in uw agenda en meld u hier aan!

Startdatum
Einddatum
Locatie

​Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Ruitenberglaan 31 in Arnhem