Oost NL

Korte Keten Hackaton

​Ben jij specialist op het gebied van data, technologie of marketing, meld je dan aan voor de Korte Keten Hack! Samen met andere specialisten bedenk je oplossingen voor vraagstukken rond de voedselketen in de Regio Foodvalley.

​De hackathon richt zich op het versterken van regionale voedselsystemen; van boer tot bord, inclusief toelevering, verwerking, productie en distributie. Sterke voedselsystemen zijn belangrijk voor de toekomst van ons voedsel en voor de kwaliteit van bodem, lucht en landschap. Tijdens de hackathon bedenken vijf teams met behulp van data en technologie oplossingen voor vraagstukken. Bestaande gegevens worden slim gecombineerd om tools zoals apps of visualisaties te ontwikkelen.

Naar wie zijn we op zoek?

Ben jij domeinexpert (boer, wetenschapper, ambtenaar etc.), business developer, marketeer, data-analist, developer, conceptdenker of databeheerder, meld je dan aan. Je mag je opgeven als individu of als team. De deelname is gratis en inschrijven kan tot 5 maart via www.farmhack.nl.

De komende tijd spreken we voorlopers en trekkers rond regionale voedselsystemen. Deze gesprekken zullen de vraagstukken opleveren waar we tijdens de hackathon mee aan de slag gaan.

Meer samenwerking nodig

Er is veel geëxperimenteerd met regionale voedselsystemen en korte keten concepten. In de praktijk slagen initiatieven maar zelden omdat de verkoop voor boeren tijdrovend en omslachtig is, de logistiek is duur en de consument ver weg. Om succesvol te zijn is samenwerking vereist, met elkaar en met mogelijke partners.

Kansen

De Korte Keten Hack Regio Foodvalley staat in het teken van data en technologie gedreven oplossingen voor de voedselsystemen van morgen. De digitale transformatie van de landbouw biedt kansen voor het verduurzamen van het voedselsysteem, nieuwe waardecreatie, slimme nieuwe logistieke concepten en het verbinden van lokale producenten en consumenten.  De regio is rijk aan initiatieven, kennis en ervaring. De hackathon belicht wat er is en bouwt daar op voort.

Startdatum
Einddatum
Locatie

DO-IT BV
Hermesweg 7
3771 ND Barneveld