Oost NL

High Tech Small Firms (HTSF) conferentie Sjoerd Romme en Ingrid Wakkee

​Kom meer te weten over het bouwen van innovatie-ecosystemen, duurzame bedrijfsmodellen en waardecreatie tijdens de High Tech Small Firms (HTSF) conferentie. Novel-T nodigt  je van harte uit voor de HTSF ochtendsessie op 28 mei 2019 met keynote sprekers Sjoerd Romme (Hoogleraar aan de TU Eindhoven) en Ingrid Wakkee (Hoogleraar aan de Hogeschool van Amsterdam). Deelname aan deze ochtendsessie is kosteloos.

Sjoerd Rommme - Ontwerpen van Ondernmende Ecosystemen

​In een wereld van toenemende specialisatie en complexiteit moeten ondernemers vaak samenwerken in een zogenaamd ‘innovatie-ecosysteem’ om een waardepropositie voor het ecosysteem op te bouwen. Een groeiend aantal literatuur over innovatie-ecosystemen en bedrijfsmodellering pakt deze uitdaging aan vanuit een wetenschappelijk-analytisch perspectief. Bij gebrek aan een duidelijke aanpak die ondernemers en managers in staat stelt om een innovatie-ecosysteem in kaart te brengen en te ontwerpen, wilden we een dergelijke aanpak ontwerpen. Het resultaat is het zogenaamde Ecosystem Pie Model (EPM), een raamwerk in de vorm van een grafisch hulpmiddel en een bijbehorende toolkit. Het EPM werd in meer dan 200 cases getest. Hoogleraar Sjoerd Romme (TU Eindhoven) komt naar de HTSF conferentie waar we gezamenlijk gaan nadenken over het ontwikkelingstraject van EPM en waar hij zal spreken over het opzetten van ondernemende ecosystemen.
 

Ingrid Wakkee – Vallen en opstaan in ondernemersland

Als het gaat om ondernemerschap richten zowel wetenschappers als beleidsmakers zich op onderwerpen als starten, groeien en succes. De realiteit is echter dat ondernemers vaker worden geconfronteerd met tegenslagen en mislukkingen. Als gevolg van de beperkte aandacht voor deze aspecten van ondernemerschap, slagen we er niet in om te leren hoe we ermee om moeten gaan, hoe we kosten verminderen en hoe we herstellen als we falen. In de afgelopen jaren hebben we verschillende onderzoeken opgezet, gericht op ondernemers die zelf falen en professionals die werken met of voor ondernemers in het ecosysteem, zoals bankiers, accountants en beleidsmakers. Hoogleraar Ingrid Wakkee (Hogeschool van Amsterdam) deelt tijdens de HTSF conferentie haar inzichten over vallen en opstaan en ze gaat in op de toekomstige onderzoeksagenda rondom dit thema.
 
Startdatum
Einddatum
Locatie

​U Parkhotel, De Veldmaat, Enschede, Nederland