Oost NL

High Tech Small Firms (HTSF) conferentie Robert Burgelman en Gottfried Vossen

Dit is jouw kans om geïnspireerd te worden door wereldwijd bekende keynote sprekers op de thema’s business en ondernemerschap als onderdeel van de High Tech Small Firms (HTSF) conferentie. Novel-T nodigt je uit voor de HTSF ochtendsessie met Robert Burgelman (Stanford Universiteit) en Gottfried Vossen (Universiteit van Münster) op 27 mei 2019.

​Robert Burgelman - Corporate Ondernemerschap 

Robert Burgelman is wereldwijd bekend als een expert op het gebied van ondernemerschap en innovatiemanagement. Hij is Edmund W. Littlefield Professor Management aan de Stanford Graduate School of Business en hij bestudeerde voornamelijk de strategie bepalende processen die betrokken zijn bij de manier waarop bedrijven nieuwe bedrijven aangaan en bestaande verlaten om voortdurende aanpassing te verzekeren. Tijdens zijn keynote zal hij kennis en inzichten delen in succesvolle strategieën voor innovatie. Daarbij gaat hij specifiek in op de onderwerpen intrapreneurship, corporate venturing en externe ontwikkeling van innovatie.

Gottfried Vossen - Data Science

Gottfried Vossen, professor aan de Universiteit van Münster, spreekt over data science. Sinds enkele jaren is het onderwerp big data geen onbekend begrip meer, aangezien alles wat we doen ondertussen een digitaal spoor van gegevens achterlaat dat kan worden verzameld, geanalyseerd en gebruikt. De technieken uit de wiskunde en informatica die voor dat doel worden gebruikt, hebben het gebied van kunstmatige intelligentie zo versneld dat het vandaag lijkt dat automatisering, machine learning en robotica elk toepassingsgebied kunnen aanboren. De cloud biedt eenvoudige toegang tot enorm onbeperkte bronnen en gegevens. Prominente toepassingen zijn al afkomstig van uiteenlopende gebieden zoals geneeskunde, mobiliteit of kunst. Wat blijft er over voor de maakbedrijven? Kunnen ze nog steeds streven naar een economie die gedomineerd wordt door platforms en enorme spelers, of zijn ze gedoemd? Gottfried Vossen geeft een perspectief en antwoord op deze vragen.
Na de keynote vindt er een panelsessie plaats met de sprekers, Erik Stam (prof. dr. Universiteit Utrecht), Bart van Looy (prof. dr. KU Leuven) en Jaap Beernink (CEO Novel-T).
 

High Tech Small Firms Conference 

Dit jaar vindt de High Tech Small Firms Conferentie (HTSF) plaats op de Universiteit Twente. Tijdens deze conferentie komen onderzoekers bijeen om de huidige stand van zaken van onderzoek op technologie en wetenschap gebaseerd op ondernemerschap te bespreken. Het thema van de conferentie dit jaar is het raakvlak van ondernemerschap en digitale transformatie van het bedrijfsleven, de economie en de samenleving.
 
De High Tech Small Firms conferentie 2019 wordt gesponsord en gehost door NIKOS en Novel-T in consortium met collega’s van RUG, VUAmsterdam en Universiteit van Leeds. 
 
Startdatum
Einddatum
Locatie

U Parkhotel, De Veldmaat, Enschede, Nederland