Oost NL

DARE TO BE AWARE

Ben je je ervan bewust dat gedrag vaak gestuurd wordt door de inzet van algoritmes? Hoe bepaal je eigenlijk wanneer dat gebeurt? En welke vaardigheden heb je hiervoor nodig? 

Op donderdag 6 oktober van 10-13.15 uur organiseert de SER-werkgroep Digitale Transitie in samenwerking met de Alliantie Digitaal Samenleven een bijeenkomst over digitaal bewustzijn en de bijbehorende vaardigheden.  
Laat je bijpraten over de stand van zaken in Nederland aan de hand van recente onderzoeken en denk mee over oplossingen.

De bijeenkomst wordt geopend door Alexandra van Huffelen, staatssecretaris Koninkrijksrelaties en Digitalisering en Kim Putters, voorzitter SER.
Anna Gerbrandy, kroonlid van de SER en voorzitter werkgroep Digitale Transitie, is de moderator.

Dian de Vries (onderzoeker aan UvA) presenteert de laatste resultaten van DIGCOM, en verschaft daarmee inzicht in de digitale competenties van Nederlanders. Charlotte Baarda (College voor de Rechten van de Mens) bespreekt de uitkomsten van een recent onderzoek naar de inzet van algoritmes tijdens sollicitatieprocedures. 

Kent het algoritme jou beter dan jijzelf? Julia Janssen onderzoekt deze vraag in haar kunstinstallatie ‘Dear Data’ die te bewonderen is tijdens het event. Zij laat in het kunstwerk zien hoe een algoritme persoonlijke informatie verzamelt en ordent. Zij kijkt naar de aannames die op basis van deze informatie worden gedaan en bevraagt of deze overeenkomen met het beeld dat wij hebben van onszelf.  

Na het plenaire gedeelte zijn er vier werksessies:
1. Digitaal bewustzijn van organisaties, hoe pak je het aan? 
2. Wat betekent digitale inclusie voor grote organisaties? 
3. Wat betekent digitalisering voor het mkb? 
4. Digitale gezondheid en welzijn: een sessie over technostress.

In het programma, onder de knop Menu - programma, vind je meer informatie over deze werksessies.  

Je kunt je aanmelden m.b.v. de knop "registreren". Hier moet ook de keuze gemaakt worden voor deelname aan één van de werksessies.

Voor wie?

Werk je voor een werknemers- of werkgeversorganisatie, een ministerie, een hogeschool of universiteit of andere organisatie die werkt aan digitaal bewustzijn of digitale vaardigheden, dan ben je van harte welkom. 

Startdatum
Einddatum
Locatie

SER, Bezuidenhoutseweg 60, Den Haag