Oost NL

AgriFoodTop Symposium

​Hoe help je consumenten de gezonde en duurzame keuze te maken? Hoe kweek je draagvlak voor de sector? En hoe zorg je voor een goede verbinding met de arbeidsmarkt? Aansluiten en inspelen op de emotie van burger en consument is bij de antwoorden op deze vragen een belangrijke factor. Maar hoe doe je dat het meest effectief? Wat werkt? En waarom werkt juist dat wel en andere strategieën niet. De Topsector Agri & Food en TiFN financieren verschillende onderzoekstrajecten waarin emotie een belangrijke rol speelt.

​Tijdens het AgriFoodTop Symposium is er uiteraard ook weer voldoende gelegenheid om uw netwerk aan te halen en uit te breiden. Ook vindt er de finale van Ecotrophelia, de voedselontwerpwedstrijd voor studenten plaats.

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden. De inschrijving wordt gesloten op 1 juni of zodra het maximum aantal deelnemers is bereikt. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Bent u verhinderd? Meld u zich dan hier af. Bij noshow zonder afmelding zijn wij genoodzaakt u € 60,- (excl. BTW) in rekening te brengen.

Programma

08.30 uur Registratie en koffie
09.00 uur Welkom – Kees de Gooijer, CIO TKI Agri & Food
09.05 uur Opening – Bas Rüter, directeur Duurzaamheid Rabobank en Kees de Gooijer, CIO TKI Agri & Food
09.20 uur Zwolle, sterk in Agrifood – Henk Jan Meijer, burgemeester Zwolle
09.25 uur Duurzaam vertrouwen bouwen in het brein – Erik Schoppen, neurowetenschapper en gedragsonderzoeker RUG
10.25 uur Connecting Emotion, Liking and to Food Choice – Koert van Ittersum, RUG en Ronald Visschers, TiFN
10.50 uur The role of context in consumers’ responses – Betina Piqueras Fiszman, Wageningen University & Research
11.20 uur Koffiepauze, bedrijvenmarkt
11.50 uur Parallelsessies – Ontwikkelingen binnen de kernthema’s:
 
  • Consument & Maatschappij
  • Klimaatneutraal
  • Gezond & Veilig
  • Circulair
  • Slimme Technologie
12.50 uur Lunchpauze, bedrijvenmarkt
13.50 uur Parallelsessies – Ontwikkelingen in de sector
 
  • Kansen voor internationalisering voor de MKB-er
  • Verduurzaming van voedselproductie. Resultaten uit de SBIR-oproep
  • Sustainable Food Initiative – Hoe ver zijn de plannen en hoe kunt u aanhaken?
  • Productontwikkeling met oog voor emotie
  • Mannenvlees in het schap. Wat doe je met haantjes, stieren en beren? – Hoe de markt kan voldoen aan maatschappelijke vragen (georganiseerd door Agri & Food Innovatiecluster Zwolle)
14.50 uur Theepauze, bedrijvenmarkt
15.20 uur Finale studentencompetitie EcoTrophelia
16.10 uur Een eetschilderij vol emoties – Angélique Schmeinck, meesterkok en TV-chef
16.55 uur Wrap up – Kees de Gooijer
17.00 uur Netwerkborrel, bedrijvenmarkt
Startdatum
Einddatum
Locatie

​De Buitensociëteit

Stationsplein 1

8011 CW Zwolle