Oost NL

GO4EXPORT E-commerce QuickScan

Wilt u kansen benutten op het gebied van e-commerce in het buitenland? Dan kunt u hier een E-commerce QuickScan aanvragen.

Internationale E-commerce

Online ondernemen is een effectief middel om te groeien. E-commerce is een aanvullend en schaalbaar distributiekanaal voor zowel bestaande bedrijven als start-ups. Dit geldt niet alleen voor zakendoen in Nederland, maar zeker ook voor zakendoen met het buitenland. Om zakendoen met het buitenland via online kanalen te stimuleren, is de Internationale E-commerce voucher ontwikkeld. Met deze voucher kunt u een gespecialiseerd en internationaal ervaren bureau uw E-commerce kansen laten scannen bij ondernemen met het buitenland.

Wat haalt u uit de QuickScan?

De scan analyseert uw huidige prestaties op het gebied van e-commerce, de interne en externe randvoorwaarden om succesvol te worden en de online vraag in bepaalde focuslanden.

Voor wie is de QuickScan bedoeld?

Er zijn twintig vouchers beschikbaar. Bedrijven uit Overijssel met vijf of meer medewerkers die exporteren of willen gaan exporteren mogen een QuickScan aanvragen. Voor de twintig QuickScans geldt: op is op. Dankzij de provincie Overijssel is de scan gratis.  

Vervolgstap

Gaat u met de adviezen uit de QuickScan aan de slag dan volgt een bijdrage vanuit de provincie van 50% tot een maximum van € 2.000. Wanneer u niets doet met de aanbeveling geldt er een pay-back vergoeding van de scan van € 850.* Wanneer u wel met de aanbevelingen aan de slag gaat vervalt de pay-back vergoeding.

Keuze uit vier bedrijven

Vier internationaal opererende en gespecialiseerde bureaus voeren de QuickScan uit. U kunt zelf kiezen welk bureau het beste aansluit bij uw bedrijf. Hieronder stellen de zij zich kort voor.

Exxtra

  • Gespecialiseerd in: Exxtra ontwerpt en ontwikkelt meertalige (internationale) websites en webshops en helpt klanten met de implementatie van hun online marketing strategie. Exxtra heeft twee dochterondernemingen die gespecialiseerd zijn in zoekmachinemarketing en storytelling. Exxtra heeft ervaring in de meeste Europese landen.
  • Gevestigd in: Enschede

Lees meer over Exxtra

Ionmoon

  • Gespecialiseerd in:Ionmoon doet online marktonderzoek, zet digitale strategieën en internationale internet campagnes op, voert digitale analyse en A/B split testen uit en ontwerpt en verzorgt de technische realisatie van internationale websites en webshops. Ionmoon heeft ervaring in de meeste Europese landen en de Verenigde Staten.
  •  Gevestigd in: Deventer

Lees meer over Ionmoon

Seeders

  • Gespecialiseerd in: Seeders is een internet marketing bureau en verzorgt de online marketing voor bedrijven operationeel in retail, wholesale, maakindustrie en non-profit. Sterk in zoekmachineoptimalisatie, Adwords, social advertising en verkoop op externe sales platforms. Seeders heeft ervaring in Europa, het Midden-Oosten, Gemenebest van Onafhankelijke landen (ex-Sovjetstaten), VS en China
  • Gevestigd in: Zwolle

Lees meer over Seeders

Tothem

  • Gespecialiseerd in: Tothem beheert communities rond specifieke thema's, producten, oplossingen of doelgroepen. Tothem maakt verhalen (video, audio, tekst) die mensen aanspreken, organiseren onderscheidende events die aanslaan, verzorgen PR en distributie van verhalen richting een doelgroep en ontwikkelen gebruiksvriendelijke software. Tothmen heeft ervaring in Europa, het Midden-Oosten, Gemenebest van Onafhankelijke landen (ex-Sovjetstaten), VS en China.
  • Gevestigd in: Zwolle

Lees meer over Tothem

Aanmeldformulier quickscan

U kunt hier de Internationale E-commerce scan aanvragen. U krijgt binnen vijf werkdagen te horen of u de voucher toegekend krijgt. Na toekenning kunt u aan de slag met één van de vier gespecialiseerde bureaus. We verwachten dat u binnen drie maanden na de toekenning van de voucher aan de slag gaat met het bureau van uw keuze.

Vraag de quickscan aan. 

Wilt u zich alvast goed voorbereiden op de quickscan? Download dan het voorbeelddocument.

*Als uit de scan blijkt dat e-commerce niet voor u geschikt is of enorme investeringen vergt, dan kan in overleg worden besloten dat de payback optie vervalt.