Oost NL

Vaxxinova

Het van origine Duitse bedrijf Vaxxinova besloot in 2016 haar internationale hoofdkantoor te vestigen in Nijmegen en een nieuw onderzoekslaboratorium op te zetten. In 2016 zijn de eerste medewerkers aangenomen, medio 2017 opent zij haar nieuwe onderzoekslab op de Novio Tech Campus te Nijmegen. Vaxxinova verwacht over drie jaar minimaal 30 werknemers in dienst te hebben, voornamelijk werkzaam in hoogwaardig vaccinonderzoek maar ook in hoofdkantoorfuncties.

Vaxxinova is onderdeel van het Duitse familiebedrijf EW Group dat actief is in de voedingssector. De snel groeiende, multinationale onderneming  heeft expertise in onderzoek gerelateerd aan genetica en de voedselindustrie. In verschillende onderdelen van deze sector zijn zij wereldmarktleider. Vaxxinova ontwikkelt, produceert en verkoopt een breed scala van innovatieve vaccins om vee en vis tegen ziektes te beschermen. Zij creëren hoogwaardige oplossingen om de gezondheid van dieren te verbeteren en ondersteunen de business van de klanten binnen de diergeneeskunde. Het bedrijf combineert de modernste faciliteiten met meer dan twintig jaar ervaring en heeft een wereldwijd netwerk met wetenschappelijke expertise.

Vestiging

Oost NL assisteerde bij de realisatie van de nieuwe vestiging en brengt Vaxxinova in contact met verschillende partijen in Nederland die nodig zijn bij de realisatie van hun onderzoeksdoelen op korte en lange termijn.