Oost NL

Technicampus

De ontwikkeling van een test- en ontwikkelcentrum op het gebied van 3D-metaalprinten – dat is het doel van Technicampus in Deventer, gericht op het bedrijfsleven en praktisch techniekonderwijs. De techniek van 3D-printen van metaal is een vorm van additive manufacturing (AM). Het snel en zuinig fabriceren van complexe producten, dankzij AM is een enorme groeimarkt.

De mogelijkheid tot testen, experimenten en het ontwikkelen van prototypes, versnelt innovaties. Het 3D SFMP-lab biedt bedrijven in de Stedendriehoek oplossingen voor problemen die zonder de kennis en faciliteiten van de Technicampus onoplosbaar zouden blijven.

Door samenwerking met meerdere partners (bedrijfsleven, MBO, HBO en overheid) biedt het initiatief mogelijkheden voor kennisbundeling en de faciliteiten om samen de techniek van AM te exploreren en praktisch toe te passen. Dit verbetert de concurrentiepositie van het regionale bedrijfsleven. Bovendien kan het techniekonderwijs binnen MBO, HBO en Technicampus zich hiermee verder ontwikkelen.

Initiatiefnemers

De initiatiefnemers van dit lab zijn onder andere Machinefabriek Geurtsen, Ardagh, Van Veen Plaatwerk, Landré, ROC Aventus en Hogeschool Windesheim.

Oost NL begeleidde het initiatief, schreef samen met de Technicampus het projectplan, ondersteunde bij de aanvraag en realisatie van de financiering en was nauw betrokken bij het opzetten van het consortium en de tot stand gekomen samenwerking.

www.technicampus.nl