Oost NL

Synthon

Synthon is het grootste Nederlandse onafhankelijke pharmabedrijf. We zijn een bedrijf dat in de generieke medicijnenmarkt zit en zijn sinds 2007 ook de bio-pharmaceutical markt op gegaan.
We proberen op basis van wetenschap en met de juiste mensen, liefst hier uit de omgeving, betaalbare medicijnen te maken.

Wat voor bedrijf is Synthon?
“Synthon is het grootste Nederlandse onafhankelijke pharmabedrijf. We zijn tegenwoordig in 11 landen actief met 1400 mensen en hier in Nijmegen werken 400 mensen. Synthon is ook oorspronkelijk hier gestart als een spin-off vanuit de Raboud Universiteit. We zijn een bedrijf dat in de generieke medicijnenmarkt zit en zijn sinds 2007 ook de bio-pharmaceutical markt op gegaan.”

Wat doet Synthon precies?
“Bij Synthon zijn we er van overtuigd dat iedereen recht heeft op de juist medicatie. We proberen op basis van wetenschap en met de juiste mensen, liefst hier uit de omgeving, betaalbare medicijnen te maken. We richten ons daarbij vooral op Multiple Sclerose en Oncologie. Daarvoor zijn we een compleet masterplan aan het ontwikkelen om laboratoria, cleanrooms en kantoorrruimtes te maken om dat werk te kunnen faciliteren.”

Wat is jullie meest recente project wat die facilitering betreft?
“We hebben pas een gloednieuw research en development gebouw met bijbehorende kantoorruimtes gebouwd voor onze bio-pharmaceutical activiteiten hier op onze locatie in Nijmegen. Zo zullen we de komende tijd steeds verder groeien om meer producten te gaan maken, bedenken, uitwerken, noem maar op.”

Hoe complex zijn dergelijke projecten organisatorisch gezien voor jullie als Synthon?
“We zijn hier natuurlijk bezig met een masterplan en dat vergt allerlei gesprekken met overheden om dat voor elkaar te krijgen. Maar we zijn ook druk met matchmaking bijvoorbeeld. Synthon is een heel internationaal bedrijf en dat betekent dan ook dat wij onze ‘tentakels’ op allerlei manieren uitsteken en dat doet Oost NL natuurlijk ook. Wij zijn er gelukkig mee dat ze dat ook af en toe voor ons doen want daardoor komen wij via hen met allerlei bedrijven in contact die ons verder helpen en die wij ook weer verder kunnen helpen.”

Hoe ziet de toekomst voor Synthon eruit?
“Wij hebben het geluk dat we in een conjunctuur ongevoelige markt zitten. Synthon heeft dan ook de ambitie om de komende jaren behoorlijk te groeien. Met mooie nieuwe producten de markt op komen en dat willen we liefst doen met mensen hier uit de regio, getalenteerde mensen die ons helpen om het product de markt op te brengen. Dat is zeker voor Nijmegen maar ook voor de hele provincie zeer interessant, zeker in deze tijden.”
 

Video impressie