Oost NL

Omori/Selo

Op donderdag 18 juni 2015 ondertekenden het Japanse bedrijf Omori Machinery Co., Ltd. en Selo in Oldenzaal een overeenkomst voor een strategische samenwerking.

De toetreding van Omori Machinery Co., Ltd. als medeaandeelhouder van Selo intensiveert de jarenlange bestaande samenwerking tussen deze bedrijven. In de toekomst zet Selo haar bestaande activiteiten voort en vormt daarnaast de thuisbasis voor Omori Europe B.V. De deelneming in Selo biedt Omori de mogelijkheid om zijn globaliseringstrategie verder uit te bouwen en wereldmarktleider te zijn op het gebied van horizontale flowpackers (verpakkingsmachines). Voor Selo betekent deze samenwerking verdere omzetgroei en de mogelijke uitbreiding van het salesnetwerk buiten Europa.

Selo bestaat inmiddels meer dan 70 jaar en ontwerpt, bouwt en levert wereldwijd verpakkings- en procesapparatuur voor de voedingsmiddelen-, petfood- en farmaceutische industrie. Daarnaast levert Selo kunstdarmen voor de vleeswarenindustrie. Naast zijn hoofdkantoor in Oldenzaal heeft Selo nog vestigingen in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België, Frankrijk en Denemarken.

Nominatie

Oost NL ondersteunde Omori Europe BV bij zijn internationaliseringsactiviteiten en nomineerde Omori Europe BV als een excellente nieuwkomer op basis van innovativiteit, belang voor de regio en zijn potentie als Japanse investeerder in Nederland voor de ’Deshima Netherlands Award 2015’. Omori Europe BV won uiteindelijk deze prijs voor ‘beste starter’.