Oost NL

NBC 500

Het realiseren van een nieuw product op de cross-over tussen Health & High Tech is een echte ‘challenge’. Deze twee sectoren komen elkaar niet dagelijks als vanzelfsprekend tegen. Techniek en zorg op een productieve manier bij elkaar brengen en de eisen en wensen van de zorggebruiker op een goede manier vertalen naar technologische mogelijkheden en oplossingen, is daarom zeker geen sinecure.

New Business Challenges 500 heeft vijf initiatieven gescout om deze uitdaging aan te gaan. Een met veel zorg samengesteld, multidisciplinair team van onder andere Oost NL'ers, heeft met de nodige begeleiding en coaching de bedrijven de juiste stappen laten zetten om de ontwikkeling van hun producten te versnellen. Zo kregen de bedrijven MyTemp en SensoRun de mogelijkheid om een ‘proof of concept’ studie uit te voeren tijdens de Zevenheuvelenloop. Dit zorgde voor versnelde productontwikkeling en veel (media) aandacht. MyTemp wist hierdoor de noodzakelijke vervolgfinanciering te realiseren waarmee ze hun product weer een stap dichter weten te brengen richting de commerciële markt.

Business development

De coaching en begeleiding van dit project is merendeels ingevuld door Oost NL. Door het inzetten van kennis en capaciteit op het gebied van business development kregen alle initiatieven ondersteuning ‘op maat’, dus geheel toegesneden op de specifieke behoeften van dat moment. Daarnaast bemiddelde Oost NL bij het verkrijgen van financiële middelen vanuit Novio Tech Campus en het EU-programma EFRO om de noodzakelijke kosten te dekken.