Oost NL

MACOM

MACOM Technology Solutions Inc. opende een ‘centre of excellence’ voor Radio Frequency (RF)- energietoepassingen op de Novio Tech Campus in Nijmegen. RF-energie wordt bijvoorbeeld toegepast bij magnetrons. MACOM past deze techniek ook toe in de lucht- en ruimtevaart, defensie en bundelvormer-toepassingen.

MACOM versterkt met deze vestiging in Nijmegen haar betrokkenheid met klanten uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Met vestigingen in Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Duitsland en Italië en kantoren in China, Taiwan, India, Japan en de Verenigde Staten leveren ze de klok rond ondersteuning. “Een van de belangrijkste redenen van deze vestiging is om groei te stimuleren”, zegt Mark Murphy, Senior Director of Marketing en Business Development voor RF Power bij MACOM. “Deze locatie is een hub voor geschikte RF-experts en zorgt voor toegang tot het talent en de middelen  die MACOM nodig heeft.”

Expats

Als lead van de gemeente Nijmegen is MACOM gestart op de Novio Tech Campus met een klein marketing en sales- en R&D-kantoor. Door verwachte groei van de R&D-activiteiten, waarbij ook een of meerdere expats naar Nijmegen zullen komen, boden NFIA en Oost NL support met informatie over onder andere incentives, de Highly Skilled Migrant regeling en over het expat center.