Oost NL

Lidl

Lidl gaat een groot distributiecentrum bouwen op Park 15 in Oosterhout, gemeente Overbetuwe. De supermarktketen kocht in 2016 een perceel van  16 hectare op het megabedrijventerrein voor logistiek langs de snelweg A15. Hiermee bouwt Lidl aan haar zevende distributiecentrum in Nederland. Het zesde distributiecentrum van Lidl is eind 2016 geopend in Waddinxveen. Lidl kan momenteel nog niet aangeven hoeveel arbeidsplaatsen in Oosterhout ontstaan. Het gaat echter ongetwijfeld om honderden banen; in Waddinxveen bijvoorbeeld gaat het om zo’n 350 arbeidsplaatsen.

Door gebruik te maken van de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie wil Lidl met dit distributiecentrum in haar eigen energiebehoefte te kunnen voorzien.

Lidl-woordvoerder Christine Braun zegt desgevraagd: “Als de bouw zover is dan wordt het wederom een extreem duurzaam BREEAM-pand, net als Waddinxveen. Die duurzaamheid zit in ons DNA. Dit wordt niet zomaar een distributiecentrum, maar het duurzaamste in zijn soort. Alles wordt in het werk gesteld om zo goed mogelijk om te gaan met mens, dier en natuurlijke omgeving, nu en in de toekomst.”

Bemiddelen

Oost NL speelde een bemiddelende rol, en blijft dit doen bijvoorbeeld richting de gemeente inzake personeel.