Oost NL

Lemen

Een Turkse en Nederlandse lijmfamilie vormen samen de joint venture Lemen Adhesives. Lemen Adhesives is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige smeltlijmen. De afzetmarkt in Europa groeit. Daarom werkt een klein marketing & sales team vanuit Haaksbergen aan de afzet van lijmen in een groot aantal Europese landen.

De Turkse partner Denlaks produceert de lijmen in Istanbul. Hier heeft Lemen Adhesives ook een klein laboratorium gevestigd, dat voornamelijk wordt aangestuurd vanuit Haaksbergen.

Het bedrijf heeft de ambitie om over twee jaar ook in Haaksbergen een productielijn op te zetten.

Groeiambities

Als regiopartner in het Invest in Holland netwerk werkt Oost NL nauw samen met het NFIA. NFIA Istanbul (Netherlands Foreign Investment Agency) ondersteunde het Turkse Denlaks bij het sluiten van deze joint venture.

Zij schetsten een goed beeld van het Nederlandse vestigingsklimaat en tal van praktische zaken zoals het oprichten van een B.V., woon- en werkvergunningen en het Nederlandse belastingstelsel. Dit overtuigde Denlaks uiteindelijk tot het sluiten van een joint venture met een Nederlandse partner. Waar mogelijk ondersteunt Oost NL Lemen Adhesives bij het realiseren van haar toekomstambities in de regio Twente.