Oost NL

Hydraclimaponics

Hydroclimaponics ontwikkelt en produceert een volledig computergestuurd bewaterings- en hydrosysteem voor verticale teelt in kassen. Dit unieke teeltsysteem verbetert niet alleen de opbrengst per vierkante meter aanzienlijk, maar bespaart ook meer water en energie. Het hydroponic systeem bestaat uit een verticale set up met pijpen waardoor voedingsstoffen en water kunnen stromen. Door een specifiek ontwerp van deze pijp, krijgt elke plant de juiste luchtstroom, temperatuur en CO2 en ontstaat er een ideaal microklimaat rond de plant. Dit Zuid-Afrikaanse bedrijf besloot in 2016 haar activiteiten naar Oost-Nederland te verhuizen om hier de verdere ontwikkeling en groei mogelijk te maken.

Hydroclimaponics koos voor Almelo, enerzijds vanwege Nederlandse familiebanden en anderzijds door de vooraanstaande rol van Nederland op het gebied van de glastuinbouw. Het bedrijf zal op termijn ook een demokas gaan opzetten om telers te overtuigen van deze technologie en is daarmee van groot belang voor de ontwikkeling van de regionale economie en de stimulering van werkgelegenheid in deze regio.

Glastuinbouw

Oost NL bracht Hydroclimaponics in contact met interessante partijen op het gebied van de glastuinbouw, zoals de Wageningen Universiteit en diverse tuinkassengebieden. Verder werkten we intensief samen met het Netherlands Foreign Investment Agency om Hydroclimaponics zo efficiënt mogelijk naar onze regio te begeleiden.