Oost NL

Hubbers

Uit een enquête onder bedrijven en bewoners in het buitengebied van de Gemeente Berg en Dal bleek dat de beschikbare internetverbinding tekort schoot. Voor marktpartijen uit de telecomsector is het doorgaans niet interessant om voor kleine groepen bedrijven op afgelegen locaties glasvezel aan te leggen.

Voor de bedrijfsvoering van Hubbers interieurmakers is de digitale bereikbaarheid echter cruciaal. De ervaring leerde zien dat medewerkers bouwtekeningen sneller vanaf hun huisadres konden uploaden dan vanaf hun nieuwe bedrijfslocatie, gelegen in de fraaie en weidse Ooijpolder.

Upgrade

Oost NL heeft de mogelijkheden van een aantal probleemclusters in De Ooijpolder in kaart gebracht, in samenwerking met de Gemeente Berg en Dal. Ondernemers namen vervolgens gezamenlijk contact op met marktpartijen. Dit leidde tot een versnelde upgrade van de bestaande infrastructuur op bedrijventerrein Lieskes Wengs in Leuth. Medewerkers van Hubbers interieurmakers kunnen nu vanaf hun werkplek in korte tijd grote bestanden versturen en ontvangen.

Bedrijven op dit bedrijventerrein kunnen nu rekenen op adequate internetsnelheden. Dit geldt echter nog niet voor alle locaties in de Ooijpolder. Daarom bundelen bewoners en bedrijven hun activiteiten nu ook op andere locaties. Oost NL helpt de verschillende belanghebbenden in goede onderlinge afstemming hiervoor een business case te ontwikkelen. De Gemeente ondersteunt dit initiatief. Het einddoel is om ook de verder afgelegen locaties te voorzien van een digitale infrastructuur die volledig voorbereid is op de onstuimige groei van het dataverkeer.

www.bergendal.nl