Oost NL

HealthIT & RSNA

Om bedrijven te ondersteunen bij hun internationaliseringsactiviteiten organiseren we regelmatig matchmakingevents op internationale beurzen en conferenties. In 2016 waren dat onder meer de HealthIT in Berlijn en de Radiological Society of North America (RSNA) in de VS, dat in 2016 Nederland als focusland had. De RSNA is de belangrijkste jaarlijkse internationale bijeenkomst van radiologen, klinisch fysici en andere medische professionals.

Wij organiseerden met onze partners binnen het NFIA een bedrijvenmissie naar de RSNA en waren aanwezig in de ‘Invest in Holland stand’, om terplekke ondersteuning te bieden aan de deelnemende bedrijven. Zeven bedrijven namen deel als exposant; drie bedrijven gingen als bezoeker mee. Samen met het Nederlands consulaat in Chicago ondersteunden we de bedrijven met matchmakingsactiviteiten.

De RSNA gaf bedrijven een kans zich te presenteren aan de gebruikers van radiologie apparatuur. Zo creëerden we ook kansen om met andere bedrijven in contact te komen en samenwerkingsmogelijkheden te verkennen.

We organiseerden samen met (inter)nationale partners een ondernemersreis naar de Conference for HealthIT in Berlijn. Deze beurs bood volop ruimte aan innovatieve Health-bedrijven om hun kennis, producten en diensten internationaal onder de aandacht te brengen.

Contacten uitbouwen

Ons doel was en blijft het ondersteunen van ondernemers bij het realiseren van hun internationaliseringsplannen. Daarnaast hielpen wij ondernemers, die eerder andere Europese MedTech-beurzen bezocht hadden, hun bestaande contacten verder uit te bouwen. We legden hiervoor contacten met zorg-organisaties en andere relevante actoren in de regio Berlijn-Brandenburg.