Oost NL

Nijmegen ziet komst imec wel zitten

​Het Nijmeegse college ziet de komst van het onderzoeksinstituut imec naar de stad wel zitten. Dat heeft het de provincie Gelderland per brief laten weten.

visjes

​Het Belgische instituut, wereldleider in nano-elektronica en digitale technologie, gaf eerder te kennen zich in de buurt van de universiteiten van Nijmegen en Wageningen te willen vestigen.

Goede match

In Gelderland wil imec zich specialiseren in voeding en gezondheid. Het instituut denkt een goede match te vinden met het academische ziekenhuis RadboudUMC in Nijmegen en de landbouwuniversiteit in Wageningen. Bij het vestigen van het onderzoeksinstituut in de regio wordt wel een bijdrage van 60 à 65 miljoen euro verwacht van de provincie.

Naadloos

In Nijmegen zijn de reacties verre van lauw. ‘Als we kijken naar de speerpunten en de ontwikkeling van het Chip Integration and Technology Centre (CITC), dan zien we dat de komst van imec naadloos past,’ schrijft het college. ‘Het imec is een instelling met internationale allure en een  autoriteit binnen de sector van de halfgeleiderindustrie. De komst van een dergelijk topinstituut naar onze regio biedt dan ook enorme potentie voor de groei van onze regionale economie en de ontwikkeling van ons ecosysteem op het vlak van Health & High Tech. Gezien vorenstaande, juichen we de komst van imec daarom van harte toe. We zien uit naar de versnelling die de komst van het imec teweeg zal brengen voor de clusters Health & High Tech en het regionale ecosysteem.’