Header fallback 1

LivAssured bij Nieuwsuur: "Nieuwe armband moet aantal doden bij epilepsie verminderen"

Aandacht voor de Nightwatch bij het actualiteitenprogramma Nieuwsuur: De Nightwatch kan 85 procent van de nachtelijke epilepsieaanvallen detecteren. Daarmee is het apparaat veel effectiever dan de huidige technieken en kunnen meer aanvallen gesignaleerd worden. De Nightwatch wordt ontwikkelt door LivAssured - Oost NL investeerde eerder dit jaar in het bedrijf. 

NightWatch_3

De smartwatch kan een afwijkende hartslag en schokkende bewegingen van de patiënt herkennen, volgens de onderzoekers twee essentiële kenmerken van ernstige aanvallen. Als dit wordt herkend, stuurt het apparaatje een alarmsignaal naar de ouders of verzorgers.

"Het risico om te overlijden door een aanval is voor zwaar epileptische patiënten nu ongeveer 20 procent", zegt onderzoeker Johan Arends tegen Nieuwsuur. "Dat zouden zo'n vijftig mensen per jaar zijn in Nederland. Ik verwacht dat dit met de armband met tweederde kan afnemen, met de kanttekening dat dit ook afhangt van hoe snel en adequaat zorgverleners of mantelzorgers reageren op de alarmeringen."

Bekijk hier het hele verslag van Nieuwsuur, inclusief een filmpje.

Investering Oost NL

Als fondsmanager van Topfonds Gelderland investeerde Oost NL samen met Holland Venture en Health Innovations in LivAssured. LivAssured ontwikkelde de revolutionaire NightWatch in samenwerking met neurologen en het Epilepsiefonds. De Nightwatch verlicht de zorgtaak van ouders en zorgprofessionals door een waarschuwing te geven bij een heftige nachtelijke epilepsieaanval. Hierdoor kan snel en adequaat hulp worden geboden hetgeen de kans op medische complicaties verkleint. De investering maakt verdere ontwikkeling en internationale uitrol van de Nightwatch mogelijk.